Kommunens digitala verktyg i centrum

På en aktivitet i Sjöbo kommun fick deltagarna lära sig mer om kommunens olika digitala verktyg. E-post, intranät och Skype var i fokus.

Efter ett år med samlade kunskaper kring attityd och medvetenhet, var det äntligen dags för deltagarna i Sjöbo kommun att testa olika digitala verktyg och arbetssätt. I en tidigare aktivitet i kommunen låg fokuset på att lära sig grunderna i datorkunskap och på surfplatta. Vid detta tillfälle var det e-post, intranätet och Skype.


Foto: Kommunförbundet Skåne

Elisabeth Lyrén, delprojektledare i Sjöbo kommun och IT-ansvarig för vård- och omsorgsverksamheten, ledde aktiviteten. I kommunen har de nyligen lanserat ett nytt intranät för att ge anställda möjlighet till dialog i verktyget. Deltagarna blev guidade runt i intranätet. Med film som verktyg fick deltagarna information om kommunikationsverktygen Skype och e-post. De fick dessutom möjlighet att testa på samtliga verktyg.


Foto: Kommunförbundet Skåne

Användandet av digitala verktyg väckte nyfikna frågor bland gruppen. En deltagarna funderade kring vad digitaliseringen ska leda till, och om vi till slut endast kommer möta kunden via digitala verktyg.

– Jag tror snarare att vi kommer att använda verktyget som ett sätt att enklare prata med kundens anhöriga eller vänner, säger Elisabeth Lyrén.

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

Skriv en kommentar