”En positiv attityd är ett viktigt redskap”

Hässleholms kommun har valt att satsa på att höja den digitala litteraciteten hos alla enhetschefer inom omsorgsförvaltningen. Den 4 december var det kick off för DigiLitt.kom i kommunen och 55 projektdeltagarna var inbjudna för att ta del av bakgrunden till DigiLitt.kom, vilka förväntningar som finns i projektet och vad som komma skall.

I Hässleholm kommun är projektdeltagarna enhetschefer inom omsorgsförvaltningen. Antal deltagare i projektet är 55 stycken. För Hässleholm kommuns del handlar digitaliseringen om att öka den mänskliga kontakten. Genom lokala och gemensamma aktiviteter i projektet är ambitionen att skapa förutsättningar för djupare och mer kvalitativ kontakt mellan personal och brukare, genom digitala verktyg. Rent praktiskt kan det handla om nya kanaler för kommunikation, dokumentation och beställning av varor och tjänster.

Projektets regionala projektledare Jessica Arvidsson inledde dagen med att tala om syftet och målet med DigiLitt.kom. Hon poängterade vikten av digitalisering.

– Digitaliseringen handlar om att öka förutsättningarna för att ”sitta ner och äta tårtan tillsammans”.


Jessica Arvidsson, projektledare DigiLitt.kom. Foto: Hanna Nordehammar

Projektdeltagarna fick praktisk kunskap i två lokala system av Louise Nordholm, kommunikatör i Hässleholms kommun. Trots att Louise Nordholms fokus var att informera om kommunens nya verktyg, hade hon siktet på att förmedla rätt attityd i användandet av dessa.

– En positiv attityd är ett viktigt redskap, säger Louise Nordholm.

Sista föreläsaren för dagen var Ewa-Gun Westford som arbetar som Polisens presstalesperson. På temat attityd bjöd Ewa-Gun Westford till skratt och en lättsam stämning när hon med fokus på arbetsglädje och yrkesstolthet talade om sin bakgrund och sitt arbete.


Ewa-Gun Westford, presstalesperson Polisen. Foto: Hanna Nordehammar

Läs mer om Hässleholm kommuns insatser i projektet här.

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

Skriv en kommentar